Nieuwsbrief

Nieuwsbrief December 2008

De nieuwsbrief van Zinnig coaching verschijnt maandelijks. In deze nieuwsbrief vindt u informatie over activiteiten van Zinnig Coaching en interessant nieuws met betrekking tot hoogbegaafdheid.

Op dit moment is het nog een papieren versie, in de toekomst wordt dit een digitale nieuwsbrief, waarop u zich kunt abonneren. Op die manier bent u altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Deze maand :

  • Activiteiten 0-4 jarigen en hun ouders
  • Workshop "de hoogbegaafde loopbaan" 25/1/2009
  • Themakisten
  • Gezocht:
    - Deelnemers enquête
    - Columnist (jongen / meisje)
  • Voor basisscholen: Hulp bij het aanvragen van subsidie excellente leerlingen.
  • Lessen Breinbrekers

Activiteiten 0-4 jarigen en hun ouders

Op dit moment ontvang ik veel vragen over de beste aanpak van jonge kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong, zowel van ouders als van professionals.

Ook hier geldt dat er, ondanks de vele overeenkomsten, verschillen zijn per kind.

Het is heel belangrijk om goed naar het kind te kijken, voordat er gekozen wordt voor een aanpak.

Het is altijd mogelijk vrijblijvend contact op te nemen om te overleggen over uw kind.


Activiteiten voor 2009:

- Ik ben bezig met het opzetten van een speelgroep voor 2 ½- 4 jarigen, de kinderen gaan dan een uur per week spelen rondom een thema. Voorbeelden van thema’s zijn : Reis rond de wereld, dinosaurussen, vriendschap. Er wordt ingespeeld op de filosofische inslag van jonge kinderen en de natuurlijke ontdekkingsdrang. De kinderen krijgen te maken met veel verschillende werkvormen ( schilderen, kleien, rollenspel, onderzoekopdrachten, spelletjes, poppenspel, dans, enz. ) en worden op een natuurlijke manier uitgedaagd.

- Er is veel vraag naar een contactgroep voor ouders van jonge kinderen, ook met deze opzet ben ik bezig.

- Als u interesse heeft in de speelgroep of de oudercontactgroep stuurt u dan een mailtje, u wordt dan vrijblijvend op de hoogte gehouden over de vorderingen.

 
Workshop "de hoogbegaafde loopbaan" 25/1/2009  (Djoj Rotterdam)

Op zondag 25 januari van 11.00 – 16.00 vindt de workshop "de hoogbegaafde loopbaan" plaats. Deze workshop is bedoeld voor iedereen die in zijn / haar loopbaan aanloopt tegen: Verveling, moeite met autoriteit, sneller denken dan collega’s, het gevoel hebben niet verder te komen, zwart-wit denken en/of een teveel aan prikkels.

Dit kan voorkomen bij (hoog) begaafde volwassenen, maar ook als niet duidelijk is of er sprake is van (hoog) begaafdheid kan de workshop een impuls geven aan uw loopbaan.

Het is de bedoeling dat u met hernieuwde energie en ideeën een positief vervolg geeft aan uw loopbaan.

Aanmelden kan via het contactformulier op de website (hier vindt u ook meer informatie) of door een telefoontje naar 06-27250468.


Themakisten

Voor kinderdagverblijven en basisscholen (kleuters) is het mogelijk themakisten aan te schaffen. In deze kisten vindt u materiaal rondom een onderwerp waarmee u een groepje kinderen een extra uitdaging kunt bieden.

Onderwerpen zijn: Egypte, dinosaurussen, indianen, heelal, gebouwen.

Vanaf februari 2009 is het ook mogelijk om deze kisten te huren, u kunt hierop intekenen. De kist kunt u dan twee weken gebruiken.

Ook is het mogelijk dat ik op uw locatie een kist samenstel met materialen die al aanwezig zijn. Voor alle mogelijkheden kunt u contact opnemen.


Gezocht

- Deelnemers enquête
- Columnist (jongen / meisje)

In verband met een onderzoek naar de levensloop van (hoog) begaafde volwassenen heb ik een enquête opgesteld en ben ik op zoek naar volwassenen vanaf 21 jaar die voor mij deze vragenlijst willen beantwoorden. Het invullen duurt ongeveer 15-20 minuten. Als u mee wilt werken kunt u een mail sturen naar info@zinnigcoaching.nl.

 Ook zoek ik een jongen of meisje van 10-12 jaar, die voor de te verschijnen digitale nieuwsbrief, een column wil schrijven over hoogbegaafdheid in het dagelijks leven. Deze nieuwsbrief verschijnt 1 keer per maand. Kent u iemand die dit leuk vindt, laat het me dan weten.


Voor basisscholen: Hulp bij het aanvragen van subsidie excellente leerlingen

Zoals wellicht bekend heeft Sharon Dijksma geld vrijgemaakt voor de begeleiding van excellente leerlingen. Vanaf 1 januari 2009 kunt u een subsidieaanvraag indienen als u een initiatief heeft of ontwikkelt voor deze leerlingen.

Een aantal initiatieven zal een aanzienlijk subsidiebedrag ontvangen.

Zinnig Coaching kan voor u de subsidieaanvraag verzorgen. Wilt u hier meer over weten?
U kunt vrijblijvend contact opnemen met Zinnig Coaching.


Lessen Breinbrekers

Via "Cursusenzo" (www.cursusenzo) verzorg ik vanaf februari 2009 weer filosofielessen voor kinderen van 9-12 jaar (woensdagmiddag). In een ontspannen sfeer leren kinderen gedachten onder woorden brengen. Ook zijn er veel creatieve activiteiten en ontspanningsoefeningen verwerkt in de lessen.

Locatie: Wijkgebouw Zjaak - Rotterdam

Aanmelden kan via de website van Cursusenzo.